fbpx
.st0{fill:#FFFFFF;}

Leeg, Ongelukkig, Moe, Somber En Eenzaam? 3 Simpele Tips 

Voor sommige mensen lijkt het leven op rolletjes te lopen. Alles lijkt te lukken en vanzelf te gaan.

Andere mensen lijken altijd tegen de stroom in te gaan. Niets gaat vanzelf. Het lijkt erop alsof ze nergens op hun plek zijn en alles kost bakken met energie.

Herken je dit?

Leeg, ongelukkig, moe, somber en eenzaam_ Drie simpele tips_Wakker Worden

More...

Ik heb me lange tijd leeg, ongelukkig, moe, somber en eenzaam gevoeld. Niet dat het aan de buitenkant zichtbaar was, want ik had mezelf een imago aangemeten van grappig, gezellig, energiek, vrolijk en altijd in voor een feestje.

En op mijn werk was ik de gezellige, leuke, spontane en behulpzame collega die er altijd voor zorgde dat de sfeer op de afdeling goed bleef.  

En die rollen speelde ik met verve, al zeg ik het zelf. Daar had ik wel de nodige drank en sigaretten voor nodig, maar ach… Ik wilde er zo graag bij horen en aardig gevonden worden.

Maar van binnen voelde ik me, zoals gezegd vooral leeg, ongelukkig, moe, somber en eenzaam. Niet zo prettig dus!

Eigenlijk al meteen vanaf het moment dat ik ben gaan werken, had ik het gevoel dat ik niet op mijn plek zat.

Bij de meeste werkgevers hield ik het niet langer dan een paar jaar uit. Dan ging ik weer op zoek naar een plek die beter bij me paste.

En hoe verder ik kwam in mijn zoektocht naar de perfecte plek, hoe meer gefrustreerd ik raakte.

Want ik dacht echt dat het aan de werkomgeving lag en het kwam geen seconde bij me op dat het wellicht iets met mijzelf te maken kon hebben.  

Soms (dag)droomde ik er stiekem van om voor mezelf te beginnen, maar die gedachte zette ik dan weer snel opzij. Want er was mij met de paplepel ingegoten dat ondernemerschap in je DNA zit… of niet.

En ik kom niet uit een ondernemersfamilie, maar uit een leraren familie, dus ondernemen was voor mij niet weggelegd. Dus schikte ik me in mijn lot en ging weer verder met mijn werk waar ik totaal geen voldoening uit haalde.

Zo liep ik langzaam leeg…

Mijn lieve vriendin Kim, die door mijn façade heen prikte en doorhad dat het niet goed met mij ging, nodigde mij uit om een cursus persoonlijke ontwikkeling te gaan doen.

Na aanvankelijk tegensputteren en met de nodige weerstand ben ik hieraan begonnen.

Het was niet altijd comfortabel, maar wat een fantastisch pad ben ik toen ingeslagen. Het leidde me naar meer (zelf)liefde, eigenwaarde, compassie en (zelf)vertrouwen.

Eind 2014 raakte ik mijn toenmalige baan kwijt. In eerste instantie dacht ik dat mijn wereld instortte. Ik ervoer boosheid, teleurstelling en onzekerheid. Tot ik de kansen en mogelijkheden zag die zich door deze gebeurtenis voordeden. Achteraf gezien is dit zo ongeveer het beste wat mij ooit is overkomen!

Dit was namelijk het moment dat ik al mijn moed bij elkaar raapte, al mijn bezwaren, mitsen en maren aan de kant zette en besloot om voor mezelf te beginnen. Mijn beste beslissing ooit!

Voel jij je op dit moment leeg, ongelukkig, moe, somber en eenzaam? Graag deel ik drie simpele tips die je leven kunnen veranderen:

Leeg, Ongelukkig, Moe, Somber En Eenzaam? 3 Simpele Tips

Tip # 1: Werk aan je persoonlijke groei en ontwikkeling

In de natuur geldt de volgende wet: iets groeit of het gaat dood. En hoewel we soms de connectie met de natuur een beetje kwijt lijken te zijn, geldt deze wet ook voor de mens.

Als je je persoonlijke ontwikkeling stil zet, ga je je steeds een beetje minder goed voelen.

Zorg er dus voor dat je blijft groeien. Stel jezelf hierbij uitdagende doelen, maar leg de lat niet te hoog.

Want als je de lat te hoog legt, is de kans dat je afhaakt vrij groot. En werk vervolgens stapje voor stapje naar je doelen toe.

De eerste simpele stap die je kunt doen om hiermee te beginnen is het klikken op de volgende link.


Tip # 2: Ontdek je talenten en kwaliteiten

Ieder mens is uniek. Iedereen heeft een eigen set aan talenten en kwaliteiten.

Talenten zijn je met je geboorte meegegeven. De één heeft een talent voor een bepaalde sport, de ander voor het bespelen van een muziekinstrument.

Je kunt je talent gedurende je leven verder ontwikkelen, maar talenten waren er in aanleg altijd al. 

Vaak herkennen we onze eigen talenten niet, omdat het zo gewoon is om ze te hebben. Je bent er zo aan gewend, het hoort echt bij je.

(Kern)kwaliteiten zijn eigenschappen die je kunt inzetten. Het is een soort gereedschapskist waar je uit kunt putten om bepaalde resultaten te halen.

Wanneer je optimaal gebruik maakt van je talenten en kwaliteiten en helemaal jezelf kunt zijn, ervaar je vervulling en krijg je energie.

Toch is dit niet altijd even gemakkelijk, helemaal jezelf zijn. Vaak passen we ons aan, aan wat we denken dat er van ons verwacht wordt, omdat “dit zo hoort” of om onze onzekerheid te verbergen.

Kijk maar naar mijn eigen eerder beschreven voorbeeld.  Dit aanpassen kost bakken met energie. Door te ont-dekken wat je kwaliteiten en talenten zijn, en ze in te gaan zetten zal je merken dat je meer met de stroom gaat meebewegen en je leven een stuk gemakkelijker verloopt.

Meer informatie over kwaliteiten, hoe je ze kunt herkennen en inzetten, lees je hier.

Tip # 3: Creëer een visie voor je leven

Zingeving is een behoefte en gaat over de waarde en de bedoeling van het leven.

Wat voor betekenis heeft het leven voor jou en wat is het doel van jouw leven? 

Steven Covey beschrijft in zijn boek The 7 habits of highly effective people 7 principes die de meeste succesvolle mensen toepassen.

Het is een aanrader om het hele boek te lezen, maar in het kader van deze blog geef ik een korte samenvatting van principe nummer 2: begin met het einde in gedachten.

Stel je voor, je bent op een begrafenis. En niet zomaar een begrafenis. Het is je eigen begrafenis.

Wat zou je willen dat er over je gezegd wordt nadat je bent overleden? Hoe wil je herinnerd worden?

Wil je dat er gezegd wordt dat je alles uit je leven haalde wat erin zat? Maar zit je iedere avond met een zak chips op de bank naar de tv te staren?

Wil je dat er gezegd wordt dat je een liefhebbende vader of moeder was? Maar kom je in de praktijk iedere dag chagrijnig uit je werk en snauw je je kinderen af? Dan zit je dus niet op het goede pad en is er werk aan de winkel.

Hieronder zie je een korte video waarin de 7 gewoontes worden uitgelegd:

Als jij je nu leeg, ongelukkig, moe, somber en eenzaam voelt, weet dan dat alles in het leven tijdelijk is. Verandering is een natuurlijk aspect van het leven, dus ook deze situatie verandert weer. En jij kunt er zelf wat aan doen! 

Wil je meer weten over hoe jij je mentale en fysieke gezondheid kunt bevorderen? In dit artikel deel ik 7 sleutelgewoontes om hiermee aan de slag te gaan. 

Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor mijn gratis online training, waarin ik uitleg hoe je jouw stress de baas kunt worden. 

Inschrijven Gratis Training >>

Graag nodig ik je uit om dit artikel te delen met jouw netwerk. Wellicht steek je er iemand die zich nu leeg, ongelukkig, moe, somber en eenzaam voelt een hart mee onder de riem?! 

>