fbpx

Reviews & Ervaringsverhalen

Wakkerworden.nl helpt sinds 2005 particulieren en ondernemers met burn-out begeleiding en stressmanagement

"Mieke heeft mij heel prettig begeleidt"

Toen ik in een burn out raakte heb ik een coachingstraject bij Mieke gevolgd. Mieke heeft mij heel prettig begeleidt. Door de wandelingen buiten hebben de gesprekken een hele andere lading dan dat je tegenover iemand in de spreekkamer zit. Door beelden in de natuur te gebruiken werden dingen waar ik tegenaan liep meer visueler en zag ik veel beter het probleem en de weg naar de oplossing.

Ik heb op een heel breed vlak dingen geleerd, over mezelf, (meer zelfwaardering gekregen), over relaties, over wat belangrijk is in het leven en over rustmomenten inbouwen in je leven.

Mieke gaat in op wat jezelf aandraagt. Ook al is het een warrig verhaal er komt altijd iets zinnigs uit om over te praten. In het begin van onze gesprekken ging ik vaak down naar Mieke toe en kwam ik vol goede moed weer terug. Ze laat je zien dat de oplossing van problemen vaak veel dichterbij liggen dan je denkt.

Ik raad Mieke sterk aan.

Christa

"Vanaf moment 1 voelde het goed en voelde ik me gesteund. Fijn dat Mieke in mijn proces mee kon kijken."

Vorig jaar november kwam ik van het ene op het andere moment thuis te zitten en moest ik als dansdocente van mijn eigen dansschool 2move alle werkzaamheden stil leggen. Het licht ging uit! Heel heftig als je ineens niks meer kan.

Dit was na een maand niet slapen door tintelingen in handen en voeten. Als zelfstandig onderneemster ook een strop.
Vooral omdat dit de derde keer was. De andere twee keer te vroeg weer begonnen en er verder geen hulp bij gehad.

Dit keer besloot ik het goed aan te pakken. Dat bleek een schot in de roos. Ik kwam bij Mieke Maat terecht.
Vanaf moment 1 voelde het goed en voelde ik me gesteund. Fijn dat Mieke in mijn proces mee kon kijken.
Er volgde een traject van 17 coaching sessies Je denkt dat rust het sleutelwoord is, maar vooral de balans zoeken tussen rust en activiteit zijn belangrijk. Heel veel nieuwe inzichten gekregen, affirmaties, powertoughts en noem maar op. Het was werk aan de winkel.

Zorgen dat ik dingen dit keer werkelijk anders ging doen. Wat ik geleerd heb is niet te vatten in zo n korte tekst. Maar duidelijk is wel, dat ik zonder de hulp van Mieke dit nooit had kunnen bereiken. Dankjewel Mieke voor jou fantastische bijdrage aan mijn herstel.

Patty

"Mieke stemt haar werkwijze af op wat jij op dat moment nodig hebt."

Eigenlijk alles wat ik op wil schrijven, doet in mijn hoofd teniet wat het traject bij Mieke voor mij heeft betekend. Op het juiste moment kwam Mieke op mijn pad.

Ik kan me de eerste ontmoeting nog herinneren. Ik, in alle staten, heen en weer schietend als een pingpongbal en niet weten waar ik vandaan kwam en waar ik heen wilde. Onzeker over mijn geest, mijn lichaam, mijn zijn.

Het resultaat van jaren geen contact met mezelf maken, geen tijd voor reflectie nemen en meningen van anderen over mijzelf als waarheid aannemen. Onzeker, ontmoedigd en ontevreden.

Alle onrust van anderen aanpakken en geen onderscheid meer zien tussen de energie van een ander en die van mijzelf. Uitgeput, overprikkeld en ongelukkig. Ik kon niet verder van mezelf verwijderd zijn.

Daar tegenover stond Mieke. Luisterend, niet oordelend en open. De kalmte die zij uitstraalde gaven mij voor het eerst in jaren het idee dat ik dit zou kunnen.

Gedurende het traject voelde het alsof er een scheur in een muur ontstond waar een krachtig licht doorheen scheen. Geduldig wachtend tot ik een voor een de stenen weg zou breken.

Zou ik mijn leven een half jaar geleden moeten omschrijven, dan komen vooral de woorden haast, frustratie, onbegrip en eenzaamheid naar boven.

Stel mij nu dezelfde vraag en ik denk aan vaker acceptatie, rust, vriendelijkheid en geduld. Hoewel ik een fijn gezin en vrienden heb, weet ik nu dat de eenzaamheid en frustratie die ik ervoer vanuit mijzelf kwamen.

Ik had geen contact met mijzelf. Ik negeerde mijn eigen persoon, mijn eigen zijn. Ik heb nooit geleerd om op mezelf te vertrouwen. Vond mezelf niet voldoende waard om voor mezelf op te komen.

Leefde in angst voor de toekomst of met heimwee naar het verleden, terwijl wanneer ik me focus op het nu, ik me realiseer dat ik altijd mijzelf bij mij heb en dat ik ontzettend trots op mezelf ben en eigenlijk niemand nodig heb behalve mijzelf.

Ik heb uitgekeken naar iedere afspraak met Mieke. Niet alleen omdat ik mijn verhaal kwijt kon en dat zij met de juiste affirmaties of de juiste metaforen en visualisaties mij aan het denken heeft gezet. 

Mijn wandelingen met Mieke waren ontspannend en voelden alsof ik met een goede vriendin op pad was. Naast dat ik er enorm veel van heb opgestoken en het oprecht fijn vond om aan mijzelf te werken, heb ik ook echt van de gesprekken met Mieke genoten.

Mieke stemt haar werkwijze af op wat jij op dat moment nodig hebt. Springt in op waar jij op dat moment tegenaan loopt en is geduldig om haar lessen te blijven herhalen tot je ze eigen hebt gemaakt.

Hierdoor heb je niet het idee dat je wordt opgehaast of dat je een standaard coachingstraject doorloopt. Mieke levert daadwerkelijk coaching op maat.

Ik heb niet de illusie dat ik er nu ben en dat ik mijn les heb geleerd. Ik ben echter wel zover dat ik accepteer wat er op mijn pad komt. Dat ik tevreden ben met mezelf en ik andermans mening steeds vaker bij diegene laat.

En als ik een dag minder kan dealen met tegenslag, dan is dat ook maar zo. Ik maak me er een stuk minder druk om. Hoewel ik heus nog wel eens in een valkuil stap, ben ik me er inmiddels steeds vaker van bewust.

Rest nu nog om voldoende tijd in te blijven bouwen voor mijzelf en niet weer op de sneltrein te springen. In de boemeltrein is het uitzicht immers veel mooier en ik heb ontdekt dat niets leuker is dan leren over en werken aan jezelf.

Mieke, bedankt voor je wijze woorden en af en toe schop onder mijn kont. Je hebt een speciaal plekje in mijn hart gekregen.

Evelien

"Mieke weet de gesprekken goed te sturen en vrij snel ontrafelde we mijn knelpunten."

Ik heb al heel wat jaren moeite gehad met het beheersen van mijn gedrag tijdens het sporten.
Als het niet ging zoals ik in gedachten had dan kon ik soms erg boos op mijzelf worden en hard lopen schelden.

Nadat ik onlangs van iemand te horen kreeg dat hij niet meer met mij wilden sporten vanwege mijn gedrag heb ik besloten om hier wat aan te doen.
Na wat speurwerk op internet ben ik terecht gekomen bij Mieke Maat.

Na een eerste intake gesprek hebben we een coachingstraject van 8 sessies afgesproken waarin we
dieper zijn ingegaan op mijn gedrag en onderliggende gedachten rondom dit probleem.

Om de twee weken hebben we een wandelsessie in de natuur gehouden, dit is mij goed bevallen.
Mieke weet de gesprekken goed te sturen en vrij snel ontrafelde we mijn knelpunten. Met de manier waarop Mieke vragen stelde liet zij mij vaak snel de problemen en oplossingen inzien.
We praatte makkelijk en begrepen elkaar snel.
Met de handvaten die ik heb mee gekregen heb ik duidelijk meer rust in het sporten.
Maar ook in het dagelijks leven zoals in mijn werk heb ik beter voor ogen wat wel en niet belangrijk is voor mij.

Ik heb het traject met Mieke als zeer waardevol ervaren en ik denk dat we elkaar in de toekomst zeker nog wel eens gaan spreken.

Johan

"Ze is kundig, betrouwbaar, duidelijk, lief en zorgzaam, neemt geen blad voor de mond, ze spiegelt je en houdt je ondersteboven als dat nodig is"

Eind 2019 ging het echt niet goed met me. Ik was op, had totaal geen energie meer en wist eigenlijk helemaal niet wat me overkwam, ik was totaal ontredderd.

Gelukkig was daar Mieke die mij begreep en kon uitleggen wat er aan de hand was. Ze ging naast en achter me staan, snapte me, legde me uit en hielp mij om hier doorheen en weer vooruit te komen.

Wat ik zo fijn vond, was dat we met elkaar afspraken in de natuur op een voor mij vertrouwde plek. Letterlijk stapje voor stapje ging ik vooruit. Stapje voor stapje weer meer energie en vertrouwen in mezelf, de wereld om me heen wat mij in staat stelde om nieuwe keuzes te maken.

Mieke stond altijd naast en achter me en spaarde me ook zeker niet, juist om te helpen. Ik heb van begin december tot en met september 15 wandelingen met Mieke op mijn persoonlijke reis gemaakt en nooit hadden we regen, wel heel veel zon.

Het licht dat ik nodig had om te zijn waar ik nu ben! Ik ben een blij en een gelukkig mens! Het zal je niet verbazen dat ik Mieke absoluut aanraad als coach.

Ze is kundig, betrouwbaar, duidelijk, lief en zorgzaam, neemt geen blad voor de mond, ze spiegelt je en houdt je ondersteboven als dat nodig is en helpt je jouw doelen voor ogen te houden en daar naartoe te werken.

Ik gun iedereen Mieke Maat als coach. Mieke heeft voor mij echt het verschil gemaakt in een hele moeilijke periode, hier ben ik haar heel dankbaar voor!

Lydia

"In het kennismakingsgesprek voelde ik me zo geraakt, dat ik voelde dat dit precies was wat ik zocht en nodig had"

Na een terugval van mijn burnout begon ik doodmoe aan het coachingstraject met Mieke.

In het kennismakingsgesprek voelde ik me zo geraakt, dat ik voelde dat dit precies was wat ik zocht en nodig had, geraakt worden, weer iets voelen en niet alleen maar in en met mijn hoofd leven.

Ik was erg van slag van de enormiteit van het gevoel zo weinig van mezelf te houden, in zo’n afgrond van schuld en schaamte te leven.

Desgevraagd gaf ik als mijn doel van het traject dat ik aan het eind ervan (beter) zou weten wie ik nou eigenlijk ben.

Dat weet ik nu aan het eind inderdaad beter.

Monica

"Er is een diepere laag aangeboord bij mij. Mijn eigen bewustwording van mijn handelen, wat wil ik nou eigenlijk echt?"

Momenteel ben ik in loondienst maar daarnaast ook bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf: Equine Business Coaching, www.equinebusinesscoaching.nl. Ik was nieuwsgierig wat de workshop mij kon brengen.


De dag heeft een goede opbouw met de juiste balans tussen informatie, interactie met elkaar en rustmomenten. Deze workshop gaat over iets waar veel mensen wellicht aan voorbij gaan. De ware intentie en je ware gevoel, wat wil je nu echt? En wat past bij jou? Deze insteek is ‘anders’ en maakt het uniek. Je geeft waardevolle tips mee die je kunt blijven doen om bewust bezig te zijn en te blijven met je doel en je gevoel. Ik heb veel dingen opgeschreven waar ik vaak nog eens naar zal kijken om mezelf te herinneren.


Voor mij was het meest waardevolle het ECHT TIJD NEMEN om over deze dingen na te denken, me er bewust van te worden waarom ik de dingen doe die ik doe. Deze workshop haalde bij mij snel naar boven wat ik nu eigenlijk aan het doen ben en of dat wel waardevol is voor mezelf. De bewustwording. Het heeft me iets waardevols opgeleverd, namelijk meer inzicht in mezelf. Er is een diepere laag aangeboord bij mij. Mijn eigen bewustwording van mijn handelen, wat wil ik nou eigenlijk echt? Kaartje: Welke eerst stap ga jij nu zetten? Deze hangt op mijn prikbord.

Complimenten over de locatie, jouw aanpak, de opbouw, de inhoud van de dag, de lunch (super verzorgd), voldoende koffie/thee/water aanwezig wat ook echt heel fijn is.


Ik wil nog meegeven dat deze workshop dag zeker ertoe aan zal zetten om jouw jaarprogramma te gaan volgen omdat je echt iets waardevols biedt. Alles begint bij je eigen ZIJN! EEN ECHT WAKE-UP CALL -> WAKKERWORDEN.NL

Claudia

"Voor mij was het meest waardevol dat ik wat meer zelfinzicht heb gekregen en nu rechtstreeks op mijn doel af ga en niet aan mezelf mag twijfelen"

Ik hoefde niet lang na te denken toen ik hoorde van jouw workshop.


Ik heb veel baat gehad van jouw therapie en kan nog heel veel van jouw leren. En aangezien ik leergierig ben en geniet van jouw manier van mensen verder helpen, op welke manier dan ook, besloot ik jouw workshop te volgen.


Soms zit je vastgeroest in oude patronen, sommige goed en sommige kan je beter veranderen.


Door deze workshop krijg je wat meer zelfinzicht en de tools die je nodig hebt om succesvol te worden.
Wat ik heel fijn vind is dat je je richt op meerdere technieken en je je verdiept hebt op allerlei fronten, ook een stukje spiritualiteit.


Voor mijn gevoel heb je overal het beste uit gehaald en gecombineerd.


Voor mij was het meest waardevol dat ik wat meer zelfinzicht heb gekregen en nu rechtstreeks op mijn doel af ga en niet aan mezelf mag twijfelen.
De workshop bespaart me een hoop tijd, geld en frustratie, omdat jij al het werk van het uitzoeken al hebt gedaan. Je hebt uit elk boek het beste gehaald en gecombineerd in een workshop.
We hebben ook nog gelachen, gedanst en heerlijk gegeten!


Nee, ik kan niks bedenken wat ik graag anders had gezien. Dit is jouw roeping en dat doe je heel goed.
Uit eigen ervaring over onderwerpen spreken, om het duidelijk te maken, maakt het persoonlijker en niet te zakelijk. Dat vind ik erg prettig.


Ik wens je alle goeds voor de toekomst!

Joan 

Jaartraject succes verhaal van Arie

"Sinds januari 2017 volg ik een coachingstraject bij Mieke. Na mijn scheiding hielp ze mij eerst met het op orde brengen van "praktische" zaken.


Haar no-nonsense benadering zorgde ervoor dat ik uit de slachtoffer rol kwam en verantwoordelijkheid nam voor mijn eigen leven. De eerste brainspotting sessies zorgden er bij mij psychisch voor dat blokkades werden weggenomen en dat liefde weer kon stromen.


Het is nu augustus 2017; ik heb een heerlijke vakantie gehad met mijn twee kinderen, ik heb een goed contact met mijn ex-vrouw, een heel leuke baan en lichamelijk en mentaal ben ik in balans. Kortom ik kan een jaartraject bij Mieke iedereen aanraden; trouwens ook als je (nog) geen problemen ervaart!"

Arie 

Jaartraject succes verhaal van NH

"Afgelopen jaar heeft Mieke mij een tiental sessies gecoacht. Mieke kan goed luisteren en heeft zich goed ingeleefd in mijn situatie.

De gesprekken waren zeer prettig. Ze nam altijd de tijd voor mij. Daarnaast was het zeer prettig om deze sessies wandelend in de natuur te hebben. In deze sessies heb ik een aantal mooie handreikingen gekregen waarmee ik aan de slag tijdens de sessies ben gegaan en na de sessies.

Nu is het de komende periode aan mij om deze een vast onderdeel van mijn leven te maken, zodat ik mijzelf verder kan ontwikkelen op persoonlijk vlak.

Nogmaals bedankt voor je hulp."

Arie 

Coaching succes verhaal van Carien

"Als je op zoek bent naar persoonlijke ontwikkeling of lichamelijk en/of geestelijk ergens tegenaan loopt, maar niet exact weet waar te beginnen, ben je voor een behandeling/ aanpak daarvan bij Mieke aan het goede adres.


Op een onbewust niveau weet je dat namelijk wel, en Mieke helpt je om daarbij te komen. Drempelvrees totaal niet nodig! Mieke weet de juiste toon te raken en wekt veel vertrouwen, je bent er veilig.


Zij voelt anderen zeer goed aan, stelt de goede vragen en weet tussen de regels door te lezen. Mieke zet je aan het denken: mij heeft het na 1 sessie al inzichten gebracht, waar ik mee verder kan (en anders ga ik gewoon, en graag, weer terug)."

Carien  

Wakker Worden Workshop succes verhaal van Thyra

"Wanneer je een workshop wilt volgen om kordaat en liefdevol wakker geschud te worden zou ik je deze absoluut aanbevelen.


Het meedoen aan de workshop wakker worden heb ik als een fijne dag ervaren. Een cadeau aan mijzelf. Als coach heb ik al vele inzichten mogen krijgen. Door de workshop wakker worden heb ik weer een verdiepingsslag kunnen maken.


Met name om de focus te leggen op de ( levens) doelen die ik heb. Om actie te ondernemen in plaats van stil te staan. Mijzelf in staat stellen om te gaan doen waar ik voor sta. Ik heb weer mooie tools gekregen voor mijn gereedschapskist.


Bedankt Mieke voor je prettige manier van trainen en je inspirerende woorden."

Thyra

Workshop Ervaring van Michel

"Ik heb besloten om aan de Wakker Worden Workshop mee te doen omdat ik het gevoel had dat het tijd was voor verandering. Je voelt en weet dat je aan iets anders toe bent maar je mist de handvatten om het daadwerkelijk ook te doen.


De workshop is zeer concreet en geeft praktische handvatten om het roer om te gooien. Mieke is niet zweverig en praat uit eigen ervaring, dat maakt de workshop authentiek en echt. Ze koppelt de theorie en praktijk gemakkelijk waardoor de dag voorbij vliegt.


De Wakker Worden Workshop heeft me zeker tijd bespaard, anders zou ik de stappen die ik nu wil nemen veel later (of niet) nemen. Mijn huidige situatie frustreerde me en de workshop geeft verlichting."

Michel

Workshop Ervaring van Ans

"De workshop Wakker worden heb ik gevolgd om mijn mindset te verstevigen. Mieke heeft de juiste mindset heb ik gezien en ik heb daarvan geleerd. Heel zeker weet ik nu dat ik wakker geworden ben en ga vastberaden door op mijn pad van ondernemer zijn. Ik raad iedereen die twijfelt om stappen te zetten aan om de workshop te volgen."

Ans

Workshop Ervaring van Shama

"Ik heb uit nieuwsgierigheid en daarnaast om te mogen leren, uit leergierigheid besloten om aan de workshop deel te nemen.


Er zijn wel meerdere aspecten wat ik goed vond in de workshop, maar ik zal er 3 omschrijven:

Denk vanuit overvloed, er is genoeg voor iedereen!

De KERN – methode: vooral het repeteren “ik ben goed genoeg, ik kan het”

Mijn eigen Routeplanner creëren!        


De hele workshop is erg waardevol gebleken voor mij, het veranderen van je mindset, bewust wording van de woorden die je gebruikt of juist niet gebruikt. Leven vanuit je ZIJN. Verzorging van de workshop was goed doordacht, ook de ambiance was top!

Shama

>