fbpx

workshop:
Van Stress Naar Stralen

Hoe je langdurig uitval voorkomt en in 3 stappen

stress en vermoeidheid transformeert naar vitaliteit

Voor: succesvolle, ambitieuze, ondernemende mannen en vrouwen die uit de ratrace willen (of moeten) stappen


Van: Mieke Maat, specialist in de transitie van Stress naar Stralen

Stel je de volgende situatie eens voor: Je rijdt in je auto en plotseling gaat het motormanagement lampje op je dashboard branden.

Verdorie, balen! Zoiets komt nooit goed uit!


Toch vind je in je overvolle agenda een gaatje om je auto naar de garage te brengen.


Na een kwartiertje komt de monteur je opgetogen vertellen dat hij het probleem heeft verholpen. Hij heeft het draadje doorgeknipt. Van dat vervelende lampje zul je geen last meer hebben!


Ben je nu tevreden? Waarschijnlijk niet…


Gek genoeg gaan we vaak wel zo met ons lichaam om.... Ons lichaam geeft een signaal.

Verdorie, balen! Zoiets komt nooit goed uit!


Meestal proberen we dat signaal dan zo lang mogelijk te negeren. Maar als het te storend wordt, dan gaan we wel naar de dokter. 


En we verwachten dan een snelle oplossing in de vorm van een medicijn dat het signaal uitschakelt, zodat we zo snel mogelijk weer door kunnen met ons normale leven.

Het Leven is te Kort om er Vanwege Stress Niet van te Kunnen Genieten

Het zit in onze natuur, pas als de pijn groot genoeg is wagen we de sprong


Tot die tijd nemen de meesten van ons genoegen met stress, piekeren, slecht slapen, gespannen nek en schouders, prikkelbaarheid en andere ongemakken.


Zolang we alle ballen maar in de lucht kunnen houden.....

 

Elk jaar twee of drie weken op vakantie en voor de rest van de tijd werken we hard, zodat we aan alle verwachtingen van anderen voldoen. Verwachtingen van onze werkgever, partner, kinderen, vrienden, de buurvrouw, vage bekenden....


Zo leven de meesten van ons hun leven. Ik hoorde daar ook bij.


Lees je dit en denk je, “daar is toch niets mis mee?


Dan wil ik je vragen om hier alvast te stoppen met lezen, want deze boodschap is dan niet voor jou bedoeld. 

 

Maar als je dit leest en denkt, “Dat leven is niet (meer) voor mij, ik wil meer uit mijn leven. Ik wil (weer) goed in mijn vel zitten en kunnen genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft.

 

Dan wil ik je uitnodigen om verder te lezen, want deze uitnodiging is voor jou.


De komende minuten ga ik je uitleggen hoe jij jezelf kunt ‘wakker schudden’ uit de ratrace. En stappen kunt zetten naar ontspanning, balans en (veer)kracht, zodat jij vol vitaliteit en met passie gaat leven. 

Stappenplan naar balans en (veer)kracht

Focus op de Juiste Richting en Beslissingen

Effectieve Ervaringsgerichte  Groeistrategieën

Het Geheim van moeiteloos, ontspannen, gelukkig en succesvol alle ballen hoog houden...

15 jaar coachervaring, meerdere opleidingen en onderzoek hebben mij geholpen het geheim te ontdekken van díe mensen die moeiteloos, ontspannen, met gratie en gemak alle rollen in hun leven weten te combineren.

De mindset.


De meesten van ons zijn niet opgegroeid met de juiste mindset voor een ontspannen, gelukkig en succesvol leven. Integendeel, we zijn opgevoed om niet teveel op te vallen en om vooral normaal te doen, want dan doen we al gek genoeg!


We houden onze dromen, verlangens en behoeften verstopt achter slot en grendel en zijn vooral bezig om goed, beter, best (liefst perfect) te presteren op het werk, als partner, vader of moeder, zoon of dochter, vriend of vriendin. Kortom, in alle rollen die we hebben te vervullen. 


Ik waagde de sprong pas toen ik in alle rollen vastliep. Toen mijn lichamelijke klachten de overhand kregen en mijn energie volledig was weggelekt. Maar ik had het veel eerder moeten doen.


Hoeveel tijd, frustratie en energie had ik kunnen besparen als ik gewoon eerder tegen mezelf had gezegd, “Ik trek het niet meer. Ik ga aan mezelf werken en ik ga mijn eigen dromen waarmaken in plaats van die van een ander”.


Want daar draait het leven toch om? Jouw passie volgen terwijl je iets moois creëert voor jezelf en anderen.

"The only impossible journey

is the one you never begin"

- Tony Robbins

Gezond, Ontspannen en Energiek Wakker Worden: De Eerste Stap Begint Bij Jezelf

Om nog even terug te komen op mijn vergelijking met de auto:


Wanneer er een lampje op je dashboard plotseling gaat branden, dan trekt daar automatisch je aandacht naartoe. Eerst brandde het lampje niet, nu wel... 


Er is iets veranderd en daardoor valt het je op.


Maar als je nu een tijdje blijft doorrijden met het brandende lampje, dan wen je er vanzelf aan en trekt het na verloop van tijd minder je aandacht.


Gelukkig, want je hebt nog van alles te doen!


Totdat vroeg of laat je motor in de soep draait... Dan kun je je wel voor je kop slaan dat je niet eerder op het signaal hebt gereageerd.


Want de kosten zullen nu vele malen hoger zijn, dan wanneer je direct had ingegrepen. En de tijd die het duurt om je auto te herstellen, zal ook veel langer zijn. Als het nog valt te herstellen.... 


Zo werkt het ook met overmatige stress:


Je nek en schouders gaan vastzitten, je begint te piekeren, je slaapt slecht of hebt ineens een kort lontje. 


In het begin valt dat je op, maar na verloop van tijd wen je eraan en wordt het je nieuwe standaard.


Gelukkig, want je hebt nog een deadline op je werk te halen, een promotie te maken, een gezin te runnen, een hypotheek te betalen, te sporten en je sociale contacten te onderhouden!


Totdat vroeg of laat jouw 'motor in de soep draait'. Je lichaam zegt: "Tot hier en niet verder"...


Je bent burned-out!


Want overmatige stress lost zich nooit vanzelf op. En hoe eerder je ingrijpt, hoe meer leed er kan worden voorkomen. 


Het begint allemaal bij de juiste mindset. Dit is de eerste stap en ik ga je helpen om die te zetten.


Speciaal voor succesvolle, ambitieuze, ondernemende mannen en vrouwen heb ik daarom een workshop gecreëerd die volledig gericht is op het herstel van overmatige stress en het ontwikkelen van de juiste mindset.

 

Hoe ik dat doe en waarom zal ik je zo vertellen. Maar eerst zal ik mezelf even voorstellen.

Mijn naam is Mieke Maat en ik help mensen om de transitie te maken van Stress naar Stralen. 

Het is mijn missie om je ‘wakker te schudden’

zodat je langdurig uitval kunt voorkomen. 


Want hoe lang blijf je nog zo doorrennen? Hoe lang blijf je wachten op de ‘ideale’ omstandigheden die toch nooit komen?


Hoeveel jaren moeten er voorbij gaan voordat genoeg echt genoeg is?


Wanneer jij over 40 tot 50 jaar de laatste jaren van je leven ingaat, kijk je dan terug met trots omdat je hebt gekozen om goed voor jezelf te zorgen? Of kijk je terug en denk je bij jezelf, “Had ik het maar gedaan...”

Workshop Wakker Worden

Hoe je in 3 stappen langdurige uitval kunt voorkomen en van Stress naar Stralen gaat

Wakker Worden ontstond als antwoord op de vraag, “Hoe kan ik stress de baas worden en ontspannen, moeiteloos, met gratie en gemak alle ballen hoog houden?”

"Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dezelfde actie herhalen en een ander resultaat verwachten is een teken van waanzin," zei Albert Einstein ooit met al zijn wijsheid. 


Maar hoe dan? vraag je je af. Want je bent al jaren gewend om het zo te doen...


Daarom heb ik Wakker Worden in het leven geroepen, als middel om een diepgaande transformatie van Stress naar Stralen mogelijk te maken.

Uiteraard is deze transformatie niet in één dag gemaakt. De Wakker Worden Workshop is een eerste kennismaking met mij en mijn werkwijze. 


Het is de cruciale eerste stap naar herstel van overmatige stress of burn-out. 


Tijdens deze dag krijg je een kant en klaar stappenplan aangereikt dat leidt tot een betere gezondheid, rust, ruimte, ontspanning, meer verbinding met jezelf en anderen. Naar passie en plezier in je leven.

 • 1
  Stap 1. Gaat over jouw fysieke, mentale en emotionele herstel, waardoor je tot rust komt, je energie weer kan toenemen, je concentratievermogen herstelt. 
 • 2
  Stap 2. Belemmerende overtuigingen en blokkades (h)erkennen, loslaten en omzetten in helpende overtuigingen.
 • 3
  Stap 3. Bepalen waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Een routeplanner creëren.

Zie wat mijn clienten te zeggen hebben: 

"Er is een diepere laag aangeboord bij mij. Mijn eigen bewustwording van mijn handelen, wat wil ik nou eigenlijk echt?."

Momenteel ben ik in loondienst maar daarnaast ook bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf: Equine Business Coaching, www.equinebusinesscoaching.nl. Ik was nieuwsgierig wat de workshop mij kon brengen.

De dag heeft een goede opbouw met de juiste balans tussen informatie, interactie met elkaar en rustmomenten. Deze workshop gaat over iets waar veel mensen wellicht aan voorbij gaan. De ware intentie en je ware gevoel, wat wil je nu echt? En wat past bij jou? Deze insteek is ‘anders’ en maakt het uniek. Je geeft waardevolle tips mee die je kunt blijven doen om bewust bezig te zijn en te blijven met je doel en je gevoel. Ik heb veel dingen opgeschreven waar ik vaak nog eens naar zal kijken om mezelf te herinneren.

Voor mij was het meest waardevolle het ECHT TIJD NEMEN om over deze dingen na te denken, me er bewust van te worden waarom ik de dingen doe die ik doe. Deze workshop haalde bij mij snel naar boven wat ik nu eigenlijk aan het doen ben en of dat wel waardevol is voor mezelf. De bewustwording. Het heeft me iets waardevols opgeleverd, namelijk meer inzicht in mezelf. Er is een diepere laag aangeboord bij mij. Mijn eigen bewustwording van mijn handelen, wat wil ik nou eigenlijk echt? Kaartje: Welke eerst stap ga jij nu zetten? Deze hangt op mijn prikbord.

Complimenten over de locatie, jouw aanpak, de opbouw, de inhoud van de dag, de lunch (super verzorgd), voldoende koffie/thee/water aanwezig wat ook echt heel fijn is.

Ik wil nog meegeven dat deze workshopdag zeker ertoe aan zal zetten om jouw jaarprogramma te gaan volgen omdat je echt iets waardevols biedt. Alles begint bij je eigen ZIJN! EEN ECHT WAKE-UP CALL -> WAKKERWORDEN.NL

Claudia Zwart

"Voor mij was het meest waardevol dat ik wat meer zelfinzicht heb gekregen en nu rechtstreeks op mijn doel af ga en niet aan mezelf mag twijfelen..."

Ik hoefde niet lang na te denken toen ik hoorde van jouw workshop.

Ik heb veel baat gehad van jouw therapie en kan nog heel veel van jou leren. En aangezien ik leergierig ben en geniet van jouw manier van mensen verder helpen, op welke manier dan ook, besloot ik jouw workshop te volgen.

Soms zit je vastgeroest in oude patronen, sommige goed en sommige kan je beter veranderen.

Door deze workshop krijg je wat meer zelfinzicht en de tools die je nodig hebt om succesvol te worden.
Wat ik heel fijn vind is dat je je richt op meerdere technieken en je je verdiept hebt op allerlei fronten, ook een stukje spiritualiteit.

Voor mijn gevoel heb je overal het beste uit gehaald en gecombineerd.

Voor mij was het meest waardevol dat ik wat meer zelfinzicht heb gekregen en nu rechtstreeks op mijn doel af ga en niet aan mezelf mag twijfelen.
De workshop bespaart me een hoop tijd, geld en frustratie, omdat jij al het werk van het uitzoeken al hebt gedaan. Je hebt uit elk boek het beste gehaald en gecombineerd in een workshop.
We hebben ook nog gelachen, gedanst en heerlijk gegeten!

Nee, ik kan niks bedenken wat ik graag anders had gezien. Dit is jouw roeping en dat doe je heel goed.
Uit eigen ervaring over onderwerpen spreken, om het duidelijk te maken, maakt het persoonlijker en niet te zakelijk. Dat vind ik erg prettig.

Ik wens je alle goeds voor de toekomst!

Joan de Wilde

Reserveer Nu Je Plek

De Wakker Worden Workshop is absoluut de snelste weg van Stress naar Stralen!

.

"De hele workshop is erg waardevol gebleken voor mij, het veranderen van je mindset, bewust wording van de woorden die je gebruikt of juist niet gebruikt. Leven vanuit je ZIJN."

Waarom ik besloten heb om mee te doen aan de workshop: op de eerste plaats nieuwsgierigheid en daarnaast om te mogen leren, leergierigheid.

Er zijn wel meerdere aspecten wat ik goed vond in de workshop, maar ik zal er 3 omschrijven.


1: Denk vanuit overvloed, er is genoeg voor iedereen!
2: De KERN – methode: vooral het repeteren “ik ben goed genoeg, ik kan het”
3: Mijn eigen Routeplanner creëren! 


De hele workshop is erg waardevol gebleken voor mij, het veranderen van je mindset, bewust wording van de woorden die je gebruikt of juist niet gebruikt. Leven vanuit je ZIJN.


Verzorging van de workshop was goed doordacht, ook de ambiance was top!


Mieke ga zo door!

Shama Kalpoe

Wat Ga je Leren Tijdens De Wakker Worden Workshop?

 • Je leert wat stress is en wat stress met je doet en hoe jij stress de baas kunt worden, zodat jij tijdig kunt ingrijpen.
 • Je leert werken met de K.E.R.N.-Methode, een stappenplan met daarin alles wat je nodig hebt om overmatige stress om te buigen naar ontspanning, balans en (veer)kracht, zodat jij langdurige uitval kunt voorkomen en jezelf (en je omgeving) veel leed en geld kunt besparen.
 • Je maakt kennis met een eenvoudige manier om binnen enkele minuten blokkades los te laten, zodat je jezelf ten alle tijden kunt bevrijden van onrust, angsten en twijfels.
 • Je leert je bewust te worden van de verschillen tussen zijn, doen en hebben en hoe je hiermee de zaadjes van een onstopbare mindset creëert.
 • Je leert saboterende patronen in je eigen gedrag opsporen en elimineren.
 • Je leert hoe je jouw energie kunt opladen met een eenvoudige en korte visualisatie oefening.

Kortom je krijgt alles mee wat je nodig hebt om jouw overmatige stress om te buigen richting rust en ontspanning.

Maar misschien vraag je je af of de workshop Wakker Worden wel echt iets voor jou is. 

Voor wie is De Wakker Worden Workshop?

De workshop Wakker Worden is voor jou als...

 • Je op dit moment stress ervaart, overspannen of misschien zelfs al burn-out bent
 • Je nergens meer echt van kunt genieten
 • Je allerlei vage lichamelijke klachten hebt.
 • Je verlangt naar vrijheid, ontspanning, rust en ruimte...
 • Je steeds meer moeite hebt om alle ballen hoog te houden...
 • Je werk, relatie(s), vriendschappen lijden onder jouw hoge stressniveau...
 • Je meer passie, geluk, levensvreugde wilt...

Reserveer Nu Je Plek

De Wakker Worden Workshop is absoluut de snelste weg van Stress naar Stralen

Een leven waarin stress geen rol speelt...

… Begint bij jezelf!


Uiteindelijk komt het allemaal neer op DE vraag: Waar gaat het Wakker Worden eigenlijk allemaal om?


Wakker Worden gaat over het inzicht dat stress geen externe factor is, maar dat jij het zelf in de hand hebt. 

 • Een leven waarin jij jezelf op de eerste plaats durft te zetten en vanaf die plek goed voor anderen gaat zorgen.
 • Waardoor jij vrijheid ervaart, doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent en ook nog eens goed voor jezelf en anderen zorgt!
 • Waarbij je een balans hebt in je werk en je privéleven, zodat je niet het ene hoeft op te offeren voor het andere.
 • Een leven waarin stress geen grip op jou heeft en waarin je moeiteloos, ontspannen, met gratie en gemak alle rollen vervult.

Ik heb echt het geheim gevonden van een ontspannen, gebalanceerd en (veer)krachtig leven. Dat ik volledig opgebrand raakte was de eerste dag van de rest van mijn leven. Maar jij hoeft niet te wachten totdat je in een crisis beland, je kunt het ook voor zijn.


 • Heeft het zin om jezelf zo voorbij te rennen en over je grenzen te blijven gaan? 
 • Heeft het nut om jezelf richting een burn-out te werken?
 • Als jij je futloos, somber, moe en ongelukkig voelt...


Waarom zou je dan niet de beslissing nemen om aan JOUW dromen te werken?


De vraag is, hoe kan jij jouw overmatige stress omzetten in kracht?

 • Je kunt het langzaam doen, door vallen en opstaan en een deel te gebruiken van wat ik je heb geleerd.
 • Of, je kunt het sneller en goed doen door mijn volledige 3 stappen proces te gebruiken.. die ik jou tijdens de Wakker Worden workshop ga leren.

De Wakker Worden Workshop is absoluut de snelste weg van Stress naar Stralen. En ik help je graag op weg naar meer ontspanning, balans, (zelf)liefde en passie!

De Wakker Worden Workshop is absoluut de snelste weg van Stress naar Stralen. En ik help je graag op weg naar meer ontspanning, balans, (zelf)liefde en passie!

Copyright Wakker Worden- Disclaimer

>